rulouri, jaluzele sau perdea?

Postat la 2:11 | Scris de Daniela

Stau la apartament şi la toate geamurile am rulouri, excepţie făcând balconul. De fapt, am şi acolo la uşă şi la geam pe când nu era închis, dar de când l-am închis am zis hai să punem şi noi jaluzele.
Nu sunt rele deloc, dar să ştiţi că nu se compară cu rulourile.

Vara sunt foarte, foarte folositoare. La mine bate soarele de dimineaţă până la ora 12. Am noroc, nu e aşa cald. După-masă bate în bloculde visa-vi, adică exact atunci când e temperatura maximă a zilei. Vecina de visa-vi, la recomandarea noastră şi-a pus rulouri acum câţiva ani.
Le-a făcut maro deşi putea alege şi alte culori. Acum, după câţiva ani s-au decolorat şi s-au făcut foarte urâte. Vecina de deasupra, le are albe şi la fel bate soarele. Nici o schimbare. Au rămas impecabile.
Eu la fel, le am albe şi nu s-au decolorat deloc.

Iarna ţin foarte bine atât de cald cât şi să nu izbească zăpada. Sunt uşor de întreţinut. Partea proastă e că dacă plouă, din pervaz izbeşte direct în rulouri şi atunci se murdăresc mai repede.

Jaluzelele nu mă încântă deloc. Îmi place cum arată la terase dar nu la un geam de apartament. Chestia asta denotă că femeia casei este cam leneşă şi nu se complică să spele prea mult ca şi în cazul perdelelor care o dată pe an sau la câteva luni trebuiesc spălate.
Am în sufragerie o nişă de 3 metri şi 7 metri de perdea. E extrem de greu să bagi clemele pentru că trebuie să stai cu mâinile în sus.

Sau am mai văzut o variantă la nişte vecini de la parter cu rolete textile. Cei care ţineţi la aspect să ştiţi că nu arată grozav deloc. Acolo unde nu există o perdea în geam, este o casă tristă.

Vă povestesc altădată o chestie în legătură cu ultima afirmaţie.

Share Button

2 Comentarii la rulouri, jaluzele sau perdea?

 1. Catalinu
  February 5, 2013 at 11:04 am (11 years ago)

  Eu sunt “jaluzele style” :))

  Reply
 2. Valeriu Constantin
  May 16, 2014 at 3:31 pm (10 years ago)

  Roletele sunt superbe. Am cumparat acum 2 ani si sunt foarte multumit…

  Reply

Lasa un comentariu