protecţia muncii

Postat la 17:14 | Scris de Daniela

Pentru cei ce încă nu au avut experienţa unui loc de muncă, trebuie să ştiţi că prima zi va fi cea de protecţia muncii. O aberaţie totală pe care am facut-o azi, “citind” o grămadă de documente pe care le-am mai răsfoit şi cu un an în urmă.

Dacă vreodată voi avea o companie în care se va impune aşa ceva, protecţia muncii se va face în felul următor: chemat viitori angajaţi 4 ore într-o sală de conferinţe, prezentat de către un angajat al firmei responsabil cu protecţia muncii, un slide şi explicat pe înţelesul tuturor. Astfel mă asigur că viitorii angajaţi nu au dormit cu capul pe mese 8 ore, sau au vorbit între ei altele decât ce era necesar.

Mi se pare stupid şi absurd să ţii oamenii 8 ore închişi într-o sală şi să le dai câteva dosare pe care nici măcar nu le vor deschide. Totuşi tind să cred că fiecare firmă îşi are politica în care îşi stabileşte activităţile, înclusiv cele de angajare. Şi ţinând cont că ziua respectivă este considerată una de muncă, nu cred că are nimeni nici o problemă fie plătit pe jumătate (adică 4 ore), decât să irosească 8 ore, plictisindu-se. Vrea Gigel să stea 8 ore că el şi aşa nu are ce să facă acasă şi că mai bine stă degeaba şi să ia nişte bani, uite că alţii nu vor şi nu trebuie să fie cum vrea Gigi.

În plus, oamenii de pe departamentul care se ocupă cu angajarea, vor fi ocupaţi o bună parte din zi ca să devi tu angajat cu acte în regulă, ceea ce îi reţine de la munca care trebuie să o facă ei de fapt.

Share Button

1 Comentariu la protecţia muncii

  1. alin
    August 3, 2013 at 7:36 am (11 years ago)

    Deh, Romania, tara cu pretentii de mileniul 3, dar cu practici de lucru ramase din Evul Mediu

    Reply

Lasa un comentariu