Pompe de caldura apa apa (P)

Postat la 16:07 | Scris de Daniela

Una dintre cele mai bine apreciate inventii ale generatiei noastre este probabil pompa de caldura, si deoarece aceste sunt de mai multe feluri dar si de diferite puteri o sa incercam sa va aratam de ce o pompa de caldura pe aer este alegerea corecta pentru dumneavoastra. Pentru a vedea adevaratul potential al celor mai titrate pompe o sa incercam ce insemana monatarea lor, functionarea cat mai corecta a acestora dar si mentenanta acestora in timp.

* Atunci cand o sa instalati corect o pompa de caldura pe baza de aer o sa vedeti o reducere semnificativa la facutura de energie electrica si o imbunatatire a calitatii aerului din casa, acestea avand mult mai multe filtre de dezumidificare dar si de filtrare a aerului. Ele pot fi folosite in mai toate partile lumii unde se regaseste o clima calduroasa deoarece nu au dovedid un randament foarte bun in conditii de inghet.
* Interiorul pompei de caldura este impartit in doua iara sistemul de racire este compus
dintr-un compresor si doua bobine confectionate din cupru (una in interior si alta in exterior) care sunt inconjurate de foite de aluminiu pentru a imbunatati izolatia la exterior. Cea de-a doua parte a pompei contine sistemul de incalzire care este extrem de simplu si este acelasi la toate aceste pompe de caldura apa apa care nu au instalate alte componente mai avansate dar le recomandam cu cea mai mare caldura.
* In modul de incalzire freonul care se gaseste in bobina externa colecteaza caldura de afara si altfel este condensat in lichid emanand caldura, o valva reversibila face ca tot acest proces sa se inverseze si atunci se poate raci in interiorul camerei sau puteti dezgheta bobina exteriora daca aceasta a apucat sa inghete pe perioada iernii.

Orice pompa de caldura o sa cumparati trebuie neaparat sa aiba inscriptonat pe ea puterea pe care o poate dezvolta dar si diverse moduri in care aceasta trebuie instalata. Puterea maxima pe care aceasta o poate dezvolta este data de factorul HSPF care este totalul spatiului incalzit pentru intregul sezon si are ca unitate de masru Btu, si care in mod normal trebuie sa corespunda unui numar de kilovati per ora consumati.

Pentru partea a acestor pompe cand sunt comutate pe partea de racire trebuie sa gasisti un indicator care se numeste SEER care este de fapt toata caldura pe care acesta o poate muta din interiorul camerei estimat la un sezon de patru luni cu o anumita temperatura medie anuala calculata pe baza anilor anteriori. Si acesta are tot ca unitate de masura Btu si care se paote afla extrem de repede care este consumul exact la capacitate maxima doar transformand in kilovati ora intregul numar astfel va puteti face o idee cam cat o sa ajunga factura pe urmatoarele luni.

pompa caldura apa apa

Share Button

Lasa un comentariu