Ne vindem ţara pe nimic

Postat la 19:24 | Scris de Daniela

La Roşia Montană există cel mai mare zăcământ de aur şi argint din Europa. În 1997 Gabriel Resources semnează un contract pentru concesionarea zonei şi relansarea mineritului. Statul deţine aproximativ 20% din acţiunile companiei, iar restul sunt deţinute de către americani.

Zăcămintele de cupru de la Roşia Poieni, au o valoare de 20 miliarde de euro, însă ele au fost vândute unei firme canadiene pe 200 milioane de euro. Pe lângă cupru, există şi alte zăcământe care pot fi extrase şi valorificate şi iată că astfel statul român îşi vinde ţara pe nimic.

Ţara asta e aşa mişto încât nu ar trebui dat nimic nimănui. Dacă stau să mă gândesc, cele două zone montane, Roşia Montană şi Roşia Poieni sunt numai bune de vizitat. Ca să vedem şi noi aurul pur din munţi, cuprul şi alte zăcăminte valoroase.

Share Button

3 Comentarii la Ne vindem ţara pe nimic

 1. Destept.net
  March 31, 2012 at 10:21 pm (12 years ago)

  Păcat. Pun pariu că mâna guvernului va ajunge și acolo…

  Reply
 2. Yamasha
  April 1, 2012 at 6:27 pm (12 years ago)

  Urat, dar noi suntem prea mici ca sa facem ceva…

  Reply
 3. Anda
  April 2, 2012 at 12:26 pm (12 years ago)

  Aur pur in munti nu mai putem vedea. Asa era pe vremea romanilor, acum trebuie folosite tehnologii avansate pentru ca dintr-o tona de minereu sa ne iasa 1 g de aur!Si, cel putin in cazul de la Rosia Montana, mie nu mi se pare ca ne vindem tara.Este un parteneriat public-privat, din care Romania isi ia partea de castig, deloc neglijabila.Asta e parerea mea. Sper sa nu deranjeze.

  Reply

Lasa un comentariu