Summer Job

Postat la 12:09 | Scris de Daniela

Eu nu am muncit serios niciodată. Cu carte de muncă si salar. Anul acesta, s-ar putea să mă angajez la o firmă de electronice. Nu este deloc muncă fizică, iar din spusele angajaţilor (mama fiind una) este o plăcere să mergi la acest servici.

Cel mai trist lucru este că se începe de la 6 şi se termină la 14, iar în tura de după masă, de la 14 la 22. Am fost de câteva ori la ziua porţilor deschise. Nu am apucat să vizitez. Eram prea fascinată de muzică şi chestiile ce se întâmplau.

Asta a fost aşa ca o introducere. Ce vreau să spun de fapt este că mulţi copii din ziua de azi îşi doresc să muncească. Am foşti colegi din liceu pe care i-am întrebat ce vor face în vara aceasta şi majoritatea mi-au zis că vor munci. Unii din ei au facut-o chiar de mai mult timp, dar aici e vorba de cei care au trecut bacul şi sunt la facultate. Sunt conştienţi că un job de vară le va aduce multe beneficii pe viitor şi un ban în plus pentru la toamnă (shopping & stuff). Una e când şti că ai banul tău şi alta când mergi la mami şi tati să ceri să-ţi cumperi un tricou. E altă satisfacţie.

Nu cred că cineva a început direct de sus. Dacă da, mi-ar plăcea să ştiu cum de a reuşit asta fără să aibă vreo experienţă. Majoritatea firmelor cer un minimum de experienţă.
Aşa că un act în plus la CV nu strică chiar dacă e pe 1, 2, 3, etc luni şi sunt convinsă că va fi şi un avantaj.

Share Button

10 Comentarii la Summer Job

 1. Marian
  June 29, 2012 at 3:07 pm (11 years ago)

  Intr-adevar este altfel cand ai deja banii tai. Cand indeplinesti deja o varsta anume, cand deja poti sa lucrez macar pe timp de vara, trebuie sa profiti. In primul rand capeti experienta, cunosti persoane, inveti si in plus mai si primesti bani. Succes.

  Reply
 2. Lexa
  June 29, 2012 at 5:06 pm (11 years ago)

  Un job lejer de vara, in orice domeniu ar fi, e mult mai binevenit decat sa stai cu picioarele degeaba pe pereti, adica eu am optat pt ultima varianta si aucm la final de facultate m-am trezit ca nu am experienta, si a trebuit sa ma apuc de voluntariat…

  Reply
 3. Laurentiu
  June 30, 2012 at 2:10 am (11 years ago)

  Ai face bine sa ai jobul tau..iti spun sincer, o sa te simti altfel cand o sa cheltui banii munciti de tine :D

  Reply
 4. Alexandru Bratu
  July 1, 2012 at 1:30 am (11 years ago)

  Daca vei avea banii tai… peurma te vei obisnui sa cheltui. Adica ma refer la faptul ca peurma iti va fi rusine sa te duci la ai tai sa le ceri bani. Cel putin mie mi-a fost dupa ce am lucrat ceva timp pe banutii mei. Acum din pacate ca sunt si singur ( deci trebuie sa intretin casa… inainte nu dadeam bani in casa ) e mai greu sa imi satisfac nevoile.. dar in fiecare luna pun 400-500 ron deoparte , iar cand prind ceva frumos ( cum ai fost tu , mi-ai zis de evomag, eu am intrat pe emag si mi-am luat un telefon =)) ca iphone-ul l-am spart ) imi cumpar. Nu pot sa spun decat succes si take care of u

  Reply
 5. Yamasha
  July 1, 2012 at 10:31 am (11 years ago)

  Mie mereu mi-a placut sa lucrez. La 17 ani am avut prima tentativa, n-am reusit…era ceva in vanzari, o porcarie…
  Dupa la 18, imediat dupa bac am prezentat un curs pe IT, un proiect de cateva luni, apoi dupa mai bine de un an am ajuns in TV si acolo am ramas :). In paralel, rahatul de facultate :)

  Reply
 6. Bucur
  July 1, 2012 at 8:59 pm (11 years ago)

  Doamne ajuta sa iti mearga bine asta i-ti doresc.

  Reply
  • Daniela
   July 1, 2012 at 10:57 pm (11 years ago)

   @Bucur: mersi fain.

   Reply
 7. Ovidiu
  July 14, 2012 at 8:54 pm (11 years ago)

  Am avut o bafta incredibila, printr-un concurs al sortii, atunci cand am inceput colaborarea cu LEVEL Romania. Cautam o slujba de vara, o sansa sa fac ceva, nu ma gandeam ca ajung in postura de redactor colaborator al unei reviste pe care o citesc din vremurile adolecentei. Sunt bucuros ca fac ce-mi place si scriu despre gaming, iar de aici inainte e nevoie de perseverenta si munca.

  In fond, singurul meu sfat pentru tine e sa nu te dai batuta niciodata atunci cand pleci pe un drum si vrei sa-ti faci o cariera. 99% sudoare, 1% noroc.

  Reply
 8. Alina
  July 20, 2012 at 3:44 pm (11 years ago)

  Aici lucreaza si mama.

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Summer Job

Lasa un comentariu