Îngrijire personală: pasta şi periuţa de dinţi

Postat la 13:37 | Scris de Daniela

Îmi schimb periuţa o dată la câteva luni. Pasta de dinţi se cumpără aproape pună de lună, depinde de tub şi cât de repede se gată.
Potrivit calculelor celor de la zf bazate pe datele pieţei, românii cheltuie anual pe pasta şi periuţa de dinţi circa 240 milioane lei. Nu e de mirare că suntem codaşii Europei.

E aşa nasol să vorbeşti cu o persoană fără dinţi sau căreia îi miroase gura. Cei mai mulţi dintre ei nu se duc la dentist din cauza fricii. Nu e o soluţie asta.
Există oameni cu bani care-şi permit o “gură de aur” şi din acelaşi motiv, frica, nu vizitează dentistul. Unul dintre ei este Dan Diaconescu care a şi declarat într-o emisiune că îi este frică să meargă la dentist.
Eu am o astfel de periuta şi sunt super mulţumită.

Apropo, voi ce apă de gură folosiţi? Mie mi s-a recomandat Lacalut. E bună de ceva?

Share Button

4 Comentarii la Îngrijire personală: pasta şi periuţa de dinţi

 1. Alina
  October 17, 2012 at 2:05 pm (12 years ago)

  Da periut de dinti trebuie sa se schimbe la 3 luni de zile de la prima folosinta. Ai dreptate multi romani nu se duc la stomatolog din cauza frici dar cred ca mai grav e lipsa banilor. Suntem o tara saraca si nu toata lumea isi permite sa mearga la stomatolog :(

  Reply
 2. doiparinti
  October 17, 2012 at 3:15 pm (12 years ago)

  Frica este o cauza, dar cei mai multi evita dentistul pentru ca presupune costuri mari si greu de predictioant. Realitatea este ca nu ne permitem ca natie servicii medicale de calitate. Totul este un simulacru. Daca nu ai bani pentru a-ti finanta o “incursiune” la spital, pentru medicamente, fase, pansamente, SPAGA, dai coltul cu toata ca esti asigurat.
  Revenind la pasta si periuta, stiu ca se recomanda schimbarea la cateva zile din cauza faptului ca se incarca cu bacterii si periajul devine nociv; in plus, perii se deterioreaza si nu-si mai face efectul cum ar trebui.
  Pasta ar trebui schimbata ca brand din cand in cand, pentru a-i creste eficienta. Folosirea indelungata a aceluiasi tip de pasta scade efectele pozitive ale periajului. Cel putin asa am auzit … daca poate sa confirme sau sa infirme si altcineva …?

  Reply
 3. Alexica
  October 17, 2012 at 5:49 pm (12 years ago)

  Interesanta periuta :D.. da cu spalatul pe dinti este o problema pentru majoritatea oamenilor din societate.

  Reply
 4. ELYciousLy
  October 17, 2012 at 8:17 pm (12 years ago)

  Cea mai buna apa de gura este Corsodyl. Are numeroase indicatii terapeutice ( poti cauta un prospect pe google ).
  Cand se termina un flacon, alternez cu LISTERINE (iarasi o apa de gura super buna), si tot asa.

  Cat despre periutele de dinti prefer o periuta soft clasica (si nu pentru ca mi se par scumpe periutele electrice,ci pentru ca dantura mea e sensibila).

  Reply

Lasa un comentariu