Idioţii încă rezistă la volan

Postat la 15:31 | Scris de Daniela

În ultimele două luni cel puţin, s-au petrecut 3 accidente grave care au dus la moarte a mai multor persoane din cauza (de cele mai multe ori) forţării în depăşire. [aici, aici şi aici]

Eu chiar nu îi înţeleg pe aceşti oameni care intră în depăşire cum se riscă aşa mult încât să le fie mai scurt drumul spre moarte. Locurile în care s-au petrecut accidentele au vizibilitate foarte mare indiferent de maşina care se află în faţă.

Limita de vârstă

Ar trebui impusă în codul rutier o lege care să impună o limită de vârstă la volan. Pe drumurile patriei, circulă p grămadă de idioţi printre care (din păcate) tineri şi bătrâni. De obicei tinerii clachează de cele mai multe ori.
Bătrâneii încurcă maxim circulaţia din mai multe puncte de vedere:
1. semnalizarea lipseşte cu desăvârşire (la majoritatea ca să nu generalizez)
2. 60km/h pe drum naţional. Alţii insistă să rămână pe banda 2 şi nu se jenează să treacă pe banda 1. Am avut un exemplu astăzi când m-am întors de la Timişoara. Am dat peste 2 bătrâni la volan care conduceau tare haotic.
3. Neacordarea priorităţii. Trec cu durere de baston prin intersecţii şi se trezesc loviţi sau chiar între 4 scânduri. [aici]

Începători la volan

Văd prin oraş o grămadă de maşini cu şcoala. Nu ştiu ce îi învaţă pe ei instructorul dar mi se pare pur şi simplu aberant să mergi cu 30km/h. Da, trebuie explicaţii la fiecare trecere de pietoni, semn, etc. Dar atâta timp cât limita e 50, de ce ai merge cu 30? Pentru a încurca circulaţia şi a le face nervi participanţilor la trafic. Faptul că eşti idiot din naştere, nu te scuteşte să înveţi să conduci bine.

Share Button

5 Comentarii la Idioţii încă rezistă la volan

 1. Marius
  May 16, 2012 at 3:38 pm (12 years ago)

  Ii cauta moartea acasa si ei pleaca la plimbare cu masina. Ai naibii bosorogi. :))

  Reply
 2. Anca
  May 17, 2012 at 10:40 am (12 years ago)

  Merg cu 30 pentru ca exista legea despre care vorbesti. In primul an de carnet trebuie sa circuli cu 20 de km sub viteza regulamentara. Daca esti in oras asta inseamna 30 km/h.

  Reply
 3. Goji
  May 18, 2012 at 8:29 pm (12 years ago)

  Trebuie sa ne obisnuim, doar traim in jungla si fiecare circula in legea lui, asta este pana se fac ceva modificari in codul rutier

  Reply
 4. Yamasha
  May 21, 2012 at 11:52 am (12 years ago)

  Eu mai mare boala am pe taximetristi..aia sunt cea mai mare pro0blema a traficului…cel putin in oras.. :)

  Reply
 5. Havrince Daniel
  May 28, 2012 at 5:07 pm (12 years ago)

  Eu cand am facut scoala acum 3 ani jumatate din orele de condus au fost facute pe la “suburbia” orasului si dupa aceea in inima orasului.

  Reply

Lasa un comentariu