Ghid util: cum vinzi eficient

Postat la 16:55 | Scris de Daniela

Pentru a vinde un produs din domeniu tehnologic, trebuie studiată mai întâi piaţa ca să nu te trezeşti că suma care ţi se oferă pe produsul respectiv e excesiv de mică. Dacă produsul încă este de actualitate, vă recomand să consultaţi site-urile cu funcţia de motor de căutare pentru magazine (shopmania.ro, price.ro etc).

Preţul corect al unui produs la mâna a doua depinde de starea lui, dacă mai are sau nu garanţie, de durata cât a fost utilizat şi momentul când a fost cumpărat. În general, la un produs aproape nou şi impecabil, îi scade valoarea cu 20-30% odată ce ai iesit pe uşa magazinul. În general, produsele se vând la 40-50-60% din valoarea lor.
La noi în România, cea mai de succes piaţă din punctul meu de vedere este piata on-line (exista multe forumuri locale pentru asa ceva), cu precizarea că trebuie să te intalnesti cu partenerul tranzacţiei. Altfel ies discutii.

La târg nu vă sfătuiesc să vă duceţi decât dacă aveţi o experienţă cel puţin medie în vânzări şi ştiţi exact ce vreţi. Acolo toată lumea vinde ce nu mai are nevoie prin casă, mai ales că nu este axată pe un produs anume, dar gasiti si multe lucruri furate.

love, dreams, friends, happiness, a wish come true, time

Share Button

2 Comentarii la Ghid util: cum vinzi eficient

 1. amiralul
  November 15, 2012 at 9:26 am (12 years ago)

  superba poza

  Reply
 2. Andrei
  February 18, 2013 at 10:31 am (11 years ago)

  Clar da

  Reply

Lasa un comentariu