Elevii şi scoala

Postat la 12:01 | Scris de Daniela

Nu ştiu câţi dintre elevi se întorc cu bucurie la şcoală. De fapt, cei mai mulţi dintre ei s-au plictisit acasă, iar şcoala cum a devenit pentru ei un loc de distracţie şi nu unul de învăţat, deabea aşteapă începerea ei.

Eu niciodată nu am înţeles, de ce un profesor trebuie să dicteze elevilor din carte şi nu să formuleze el. Parcă a fost pregătit să devină cadru didactic atâta timp cât este la catedră.
Tot timpul m-au deranjat profesorii care îmi dictau din carte, apoi noi trebuia să învăţam. Evident ora se termina şi nu prea mai era timp de explicaţii pe dinafara.

La fel şi cum limba engleză. Tot timpul am fost revoltată despre cum se predă engleza în şcoli. Dacă mă duc într-o ţară străină, cu siguranţa trebuie să mă descurc să vorbesc, nu să le arăt că ştiu gramatica limbii engleze. O limbă străină se învaţă citind, traducând şi apoi povestind din rezumatul făcut.

Mă rog, sunt multe probleme mult mai importante de discutat pe tema şcolii însă acestea două, m-au deranjat pe mine. Să reamintim şi de cadrele didactice care au picat la examenul de titularizare.

Share Button

3 Comentarii la Elevii şi scoala

 1. Adi
  September 16, 2012 at 2:51 pm (12 years ago)

  Cam intrebari mi le pun si eu. Si tot profesorii nostri sunt cei care se plang ca au salarii prea mici, dar defapt nu fac prea multe.

  Reply
 2. andrei
  September 17, 2012 at 11:44 am (12 years ago)

  disputa asta, profii au salarii mici, de aceea sunt nepregatiti. nu stiu cand se va termina. Ce-i drept, salariile sunt mizere, iar oamenii super calificati nu-si doresc cariera in educatie. Pacat insa de faptul ca sunt multi pedagogi din vocatie care nu-si mai gasesc rostul in sistem

  Reply
 3. piese auto
  September 17, 2012 at 12:19 pm (12 years ago)

  Problema lor este ca au salarile mici iar din acest motiv nu au nici o motivatie sa se implice mai mult decat le zice o carte.
  Cei care inca se mai implica sunt invatatorii din mediul rural, cel putin o parte din ei, deoarece ei mai vor binele pentru acei copii.
  Ceilalti profesori merg dupa premiza “Cat ma platesti atata muncesc.”
  Unii profesori au gasit alte modaltati de a mai face bani.. si anume pregatirile cu elevii. Dicteaza din carte ce si cum e de invatat, daca nu intelegi ramai corigent, daca faci pregatire cu mine, te trec, daca nu, nu.
  Cam asa fac mai multi profesori in ziua de azi… din pacate.
  Deci in principal e vina celor de mai sus deoarece nu le confera o motivatie reala.. ca e nevoie si de asa ceva, pentru a mai deveni profesori pentru multi…

  Reply

Lasa un comentariu