De ce nu mai pot abonaţii Romtelecom să vizioneze canalele din grupul ProTv S.A

Postat la 19:28 | Scris de Daniela

update: începând cu ora 00:00, Dolce a întrerupt emisia canalelor aparţinând grupului ProTv. (foto via zoso)

Neînţelegerile dintre grupul ProTV S.A şi Romtelecom, au început de mai multe luni. În vara trecută, ProTV schimbase managementul şi atunci au crescut preţurile cu 30%.

Există însă două variante solide în ceea ce privesc neînţelegerile intre grupul PRO şi Romtelecom:

1. Adrian Sârbu (cel care deţine grupul PRO) ar intenţiona să treacă pe platforma Digi.
2. Se zvoneşte că principalul acţionar al ProTv, Central Media Entreprises ar avea probleme financiare şi de aici ar rezulta creşterile preţurilor pe care grupul PRO le cere companiei Romtelecom pentru difuzarea următoarelor canale: MTV, Acasă TV, Acasă Gold, Pro Cinema, Sport.ro, VH1, etc.

Pro TV va fi difuzat în continuare de Romtelecom numai pe cablu nu şi pe DTH Dolce.
În ultimul an, canalele din grupul PRO au suferi pierderi majore de audienţă, dar acum va fi şi mai nasol deoarece un număr considerabil de abonaţi nu vor mai putea accesa canalele menţionate. La 30 Septembrie 2012, Romtelecom avea peste 1,21 milioane abonaţi la serviciile TV (DTH, IPTV si Cablu)

Negocierile dintre Grupul ProTV S.A. și Romtelecom, încă în desfășurare

Romtelecom și ProTV S.A. negociază de mai multe luni cu privire la continuarea difuzării celor 11 canale TV ale grupului, pe platformele de televiziune ale Romtelecom.

Având în vedere că, până la acest moment, nu s-a ajuns la nicio concluzie, există o probabilitate ridicată ca, începând cu 3 ianuarie 2013, Romtelecom să fie nevoită să înceteze difuzarea celor 11 canale ale ProTV, inclusiv MTV România și VH1.

Pe această cale, Romtelecom dorește să își asigure clienții că, în toată această perioadă, a negociat cu bună credință cu partenerul său, Pro TV S.A, făcând toate eforturile pentru a proteja interesele financiare ale clienților săi pentru a avea un abonament la un preț rezonabil.

Pe parcursul negocierilor, ProTV S.A. a solicitat Romtelecom o creștere semnificativa a costurilor de difuzare pentru cele 11 canale ale grupului, ceea ce ar presupune, în mod automat, costuri mai mari pentru clienții Romtelecom.

Ținând cont de faptul că fiecare leu contează pentru clienții săi, Romtelecom dorește să îi asigure pe aceștia de toată deschiderea și bună voința de a face toate eforturile pentru a ajunge la o înțelegere cu Pro TV S.A, cu privire la un preț stabil și rezonabil pentru transmiterea celor 11 canale ale grupului, exprimându-și, în același timp, speranța că și Pro TV S.A ține cont de interesul telespectatorilor români.

Compania își exprimă regretul pentru orice potențiale inconveniențe ale clienților săi, din motive independente de companie. În același timp, Romtelecom dorește să își informeze clienții că pentru a compensa posibila retragere a celor 11 canale, compania le va oferi acestora alte canale TV de cea mai bună calitate, începând cu data de 3 ianuarie 2013.

comunicat Romtelecom

Share Button

8 Comentarii la De ce nu mai pot abonaţii Romtelecom să vizioneze canalele din grupul ProTv S.A

 1. bucur
  December 28, 2012 at 10:18 pm (11 years ago)

  pe mine ma intereseaza un singur lucru am scapat sau nu de Mamaruta?

  Reply
 2. Daniela
  December 28, 2012 at 11:36 pm (11 years ago)

  @Bucur daca esti pe Dolce, ai scapat. Daca ai Romtelecom pe cablu, nu ai scapat. :-))

  Reply
 3. Gorby
  December 29, 2012 at 10:10 am (11 years ago)

  Deci, am noroc ca am incheiat contractul cu ei.

  Reply
 4. Telefoane 2013
  December 29, 2012 at 12:45 pm (11 years ago)

  Trist :(
  Doar in Romania se poate intampla asa ceva.

  Reply
 5. Paul
  December 29, 2012 at 1:15 pm (11 years ago)

  Trist. Sufar cumplit dupa maruta, telenovele sau muzica proasta :((
  Nu prea ma uit la tv si atunci cand ma uit, garantat ca nu e pe PRO Tv… so, i don’t give a f. De-ar luat si taraf :>

  Reply
 6. Perfu
  December 31, 2012 at 10:04 pm (11 years ago)

  Eu sunt fan Pro Tv si daca cei de la Dolce imi vor scoate din din grila de programe Pro-ul o sa ma uit pe net si la anu cand imi expira contractul o sa fug de la Romtelecom :D

  Reply
 7. Octavian
  January 3, 2013 at 5:29 am (11 years ago)

  Sa scoti cea mai buna televiziune privata din grila tv este cea mai neinspirata chestie. O sa aiba extraordinar de mult de pierdut din cauza asta , incepand cu incasari mai mici , renuntare de abonamente si multe altele.

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on De ce nu mai pot abonaţii Romtelecom să vizioneze canalele din grupul ProTv S.A

Lasa un comentariu