Cum invatam mai usor o limba straina?

Postat la 11:09 | Scris de Daniela

Daca pana acum credeam ca engleza este de ajuns pentru a ne descurca in orice situatie,in ultimul timp s-a dovedit ca a cunoaste mai multe limbi straine iti poate aduce multe alte beneficii.

De exemplu,angajatorii cauta din ce in ce mai mult vorbitori de limbi straine grele si sunt dispusi sa plateasca de 2 sau chiar 3 ori mai mult penetru un astfel de angajat. Limbile straine la mare cautare in aceste momente sunt limba germana, chineza, suedeza si ebraica.

Si pentru ca niciuna din aceste limbi straine nu va fi usor de invatat inainte sa pornim la drum trebuie sa stim cativa pasi care ne vor face procesul de invatare mult mai usor.

In primul rand trebuie sa stim care este cea mai buna metoda de a invata. Suntem diferiti si fiecare are stilul lui de a invata.Daca unii prefera sa invete ascultand, altii prefera sa invete scriind sau vizualizand. O data ce iti dai seama care este cel mai bun sistem de invatare,incepe treaba.

Incearca sa ai intotdeauna la dispozitie un dictionar online, care te va ajuta ori de cate ori nu cunosti un cuvant sau semnificatia unei zicale. In acest mod iti vei putea da seama foarte repede ce inseamna si nu vei mai pierde timp. De asemenea, incearca sa iti stabilesti targeturi in fiecare zi, si incearca sa le duci la bun sfarsit. De exemplu, daca vrei sa inveti limba germana,stabileste ca astazi vrei sa inveti conjugarea verbelor la trecut. Deschide un dictionar roman-german, invata teoria si cauta cateva verbe a caror semnificatie nu o stii si incearca sa le conjugi. Astfel, pe langa faptul ca vei invata conjugarea, vei invata si cateva alte verbe.

Chiar daca la inceput nu iti va fi usor ,o data ce ai inceput sa deprinzi cateva lucruri esentiale,lucrurile devin mult mai simple.Daca ai reusit sa treci de prima etapa si stii cateva cuvinte si putina gramatica,astfel incat sa poti duce o conversatie simpla,daca nu ai cu cine sa exersezi,incearca sa vorbesti singur cat mai mult.”

Share Button

Lasa un comentariu