Cum conduci pe timp de iarnă

Postat la 16:41 | Scris de Daniela

Am găsit câteva sfaturi utile pentru condusul pe timp de iarnă. Aş vrea să nu se neglijeze nici articolul cu ce unelte avem nevoie in masina. Aceste două aspecte sunt foarte importante indiferent de cât de lung e drumul vostru la urcarea în maşină.

Cum conduci pe timp de iarnă

Condusul pe timp de iarnă pune presiune suplimentară pe vehiculul și pe abilitățile tale de conducere. Pentru a evita riscul de alunecare atunci când te deplasezi pe zăpadă, este esențial să accelerezi treptat. În cazul în care roțile alunecă, treci în treapta de viteză următoare pentru a duce la scăderea forței aplicată pe roți. Astfel, vei avea posibilitatea de trece mai departe cu ușurință.
Atunci când franezi încercă să o faci treptat pentru a opri blocarea roților. Dacă roțiile se blochează, vehiculul va aluneca și va ieși de sub control. În cazul în care acest lucru se întâmplă, eliberează pedala de frână pentru a recupera din tracțiune, apoi utilizează frână de motor alternativ cu pedala de frână. Pentru a reduce riscul de alunecare atunci cand urci o pantă, utilizează o treaptă de viteză mai mare decât cea folosită atunci când circuli pe vreme uscată. Nu te încrede niciodată în materialul antiderapant împrăștiat.

Ce faci dacă pierzi controlul mașinii

Dacă automobilul devine instabil în ciuda tuturor precauţiilor se recomandă debreierea imediată. Apoi este necesară o reacţie rapidă la volan, respectiv, trebuie să virezi în direcţia opusă. O rotire pe sfert a volanului ar trebui să fie suficientă! În zilele noastre, majoritatea automobilelor moderne sunt dotate standard cu ABS. În caz de nevoie, trebuie să apeși rapid şi ferm pedala de frână. În cazul vehiculelor fără ABS, frânarea la intervale scurte cu ambreiajul apăsat este metoda cea mai eficientă pentru a frâna.

Ce trebuie să se afle la bord:
– Antigel pentru sistemul de ştergătoare de parbriz şi lichid de răcire
– Screper de gheaţă
– Mănuşi, dacă se poate impermeabile
– Cârpă anti-aburire
– Perie de mână
– Lopată pliabilă, pentru a deszăpezi o roată în caz de nevoie
– Lanternă de buzunar
– Încălţăminte solidă, îmbrăcăminte călduroasă şi o pătură, pentru a fi protejat împotriva hipotermiei în cazul unei pene.

via capital

Share Button

Lasa un comentariu