Blog: ce înseamnă afiliere şi cum faci bani

Postat la 0:52 | Scris de Daniela

M-am gândit să fac un articol pe tema asta presupunând că nu mulţi ştiu ce înseamnă afiliere şi cu ce se mănâncă.

Ce înseamnă afiliere
Să luam un exemplu la care sunt şi eu abonată să zicem aşa. Altex. Ei au afiliere. Are şi eMag dar la ei se numeşte profitshare.
Ok deci afilierea înseamnă următoarea chestie explicată pe înţelesul tuturor: ai un blog sau un site. Altex având acest serviciu de afiliere, vă permite să “colaboraţi” cu ei. Tu practic te înregistrezi la ei pe site, alegi un produs, copiezi link-ul produsului, iar pe site există o modalitate ca acel link să fie generat în aşa fel încât acel profit de 3% din valoarea produsului să meargă la tine în cont (pe site, nu pe card sau altundeva!).

Cum se fac bani din afiliere
În mare parte am spus mai sus dar există o problemă. Imaginaţi-vă cam cât trafic trebuie să aveţi pe site sau pe blog ca să dea click lumea şi să-şi cumpere ceva ca să ţi se genereze ţie acel procent mizerabil de 3%.
Eu spre exemplu am prins un prieten care tocmai vroia să îşi comande ceva de pe eMag şi cu ocazia asta am primit şi eu 6,90 lei de pe urma lui. Deci cum nu am obiceiul ca la fiecare articol de pe blog să pun link afiliat şi practic să vă prostesc frumos şi nici nu am de gând să mă milogesc pentru aşa ceva, nu prea curând mă voi “îmbogăţi” din această afacere.

Poate v-am ruinat visele dar nu e aşa roz situaţia precum credeau unii. M-am uitat şi pe site-ul 2parale care se ocupă cu marketingul afiliat. E plin de campanii din o grămadă de domenii. La acel site apelează magazinele online care nu deţin un program de afiliere. Nu am văzut campanii de la eMag sau Altex pe 2parale de exemplu. Oamenii şi-au implementat sistemul de afiliere şi îl gestionează ei cum ştiu mai bine.

Problema e alta. Să presupunem că te înscrii într-o campanie sau ai pe site/blog un link afiliat. Persoanele care îţi intră pe blog/site dau click de curiozitate să vadă ce e şi probabil îl închid că nu e interesant. Şi uite aşa ai făcut profit 0.
Sau cei care ştiu despre cum stă treaba, dau click, le place produsul, închid link-ul şi deschi în browser un nou tab în care introduc manual numele site-ului numa de-al naibii ca să nu îţi genereze ţie un profit.

Deci nu aşteptaţi profit de pe urma afilierilor pentru că nu vă veţi îmbogăţi din asta. Când îmi voi cumpăra ceva de pe urma afilierilor, vă voi anunţa inclusiv cât timp am aşteptat. Şi nu ştiu dacă neapărat ţine de noroc chestia asta. Repet, lumea nu e proastă!

Recomand să citiţi şi de ce nu mai particip la campanii. Poate vă inspir într-un fel sau altul şi vă deschid ochii spre cum decurg campaniile.

life is shit, marketing afiliere, ce e aia afiliere, blog, online, romania

Share Button

4 Comentarii la Blog: ce înseamnă afiliere şi cum faci bani

 1. Cosmin
  January 14, 2013 at 12:35 pm (11 years ago)

  aici chiar ai drepatte pentru ca am lucrat in putin in chestiile de genu. Nu este totul precum pare.

  Reply
 2. Valentin
  January 14, 2013 at 8:55 pm (11 years ago)

  Totul e sa ai o nisa sau foarte mult trafic ca cei din A-list.

  Reply
 3. Yamasha
  January 14, 2013 at 9:37 pm (11 years ago)

  Mi-ai rupt ochii cu poza aia.
  Afilierea e grea, trebuie sa ai idei multe, sa ai experienta.
  Pe bloguri nu se face mare lucru, cele mai bune sunt site-urile dedicate pentru asa ceva…

  Reply
 4. Daniela
  January 14, 2013 at 9:41 pm (11 years ago)

  @Yamasha am vrut sa fie EXPRESIVA! :D

  Reply

Lasa un comentariu