Bani tăiaţi de la educaţie şi agricultură

Postat la 12:06 | Scris de Daniela

Pentru Ministerul Educaţiei, bugetul de cheltuieli va fi diminuat cu 235,6 milioane lei (8,5 miliarde lei buget iniţial), rezultat din majorarea cu 40 milioane lei a fondurilor pentru reabilitarea de şcoli, grădiniţe şi campusuri universitare, dar concomitent cu reducerea sumei blocate de 10%. (via mediafax)

Adevărul e că educaţia merge de turbă. Cel mai probabil profesorii aşteaptă începerea şcolii să iasă din nou în stradă că acum e vacanţă şi cam toată lumea e plecată.
Şi din nou, iar vor avea de suferi elevii cărora li se va da liber în timpul săptămânii şi vor fi nevoiţi să recupereze în weekend. Cine vine în weekend la şcoală? Nimeni.

Profesorii care plând pe la televizor că au salarii mici şi nu ştiu ce, vă spun eu printr-un singur exemplu, că nu au.
Din clasa a5-a până prin a8-a, am mers continuu la ore de Lb. Română şi de Matematică. La orele de română a fost mişto, profă mişto, totul ok. Eh, în schimb la matematică şi proful era ok de când am început să merg la ore.
Ajungem la ore, parcă era de la 16:00 la 18:00, ne dă proful exerciţii şi el pleacă, pe genul: rezolvaţi-le singuri. Că deh, de aceea merg la ore, ca să le rezolv singură. Oricum, niciodată nu mi-a plăcut şi nici nu m-am priceput la matematică foarte bine, deci mergeam doar ca să fie 1-2 puncte în plus la un test sau ceva. Pe vremea aceea, în jur de 80 de lei plăteam pe lună, alteori şi 100 lei.
Nu asta doream neapărat să subliniez. Ideea e următoarea: profu respectiv nu venea cu maşina la şcoală, deşi stătea destul de departe de ea. Economic omu. Tatăl unei colege lucra la o benzinărie şi profu tot îi cerea bonuri e benzină în valoare de cred că 50 lei sau ceva în genu, deşi el nu circula cu maşina. Cred că i le deconta şcoala. Urât, foarte urât!

Cât despre agricultură, ţăranii fără bani de la stat îşi lasă terenurile în paragină şi apoi latră că nu au ce să vândă şi că România importă în loc să exporte.

Share Button

7 Comentarii la Bani tăiaţi de la educaţie şi agricultură

 1. Dezmembrari auto
  July 31, 2013 at 4:15 pm (11 years ago)

  Profesorii care dau meditatii nu reprezinta marea majoritate. Chiar din contra. Gandeste-te la cei din mediul rural, sau cei la inceput de drum. Sau cei care fac naveta ca au fost repartizati la 50 de km de localitatea unde au domiciliul etc, etc

  Reply
 2. alina
  August 1, 2013 at 8:10 am (11 years ago)

  salariile sunt foarte mici, dar si numarul orelor lucrate este foarte mic, cateva ore pe saptamana si cateva luni pe an.
  o prietena, care este si profesoara, a ramas muta de uimire cand a auzit ca am doar 21 de zile de concediu intr-un.
  parerea mea este ca sunt rupti de “realitatea crunta a celorlalti”si nu toti au salarii mici.

  Reply
 3. Weebly
  August 1, 2013 at 12:20 pm (11 years ago)

  Doamne ce idioti.. In loc sa dea mai multi bani pentru educatie si agricultura ei din contra scad. Eu cred ca sunt printre primele cinci ministere. Groaznic!
  Astia din prezent se vor si peste 30 ani la conducerea tarii sa manipuleze multimea mult mai usor.
  Oameni buni treziti-va! Desteapta-te romane!

  Reply
 4. Dragos
  August 1, 2013 at 1:18 pm (11 years ago)

  Pana si imnul nu ne da speranta… “Desteapta-te romane, din somnul cel de moarte”
  Din “somnul” mortii nu se mai trezeste nimeni.

  Reply
 5. moni
  August 1, 2013 at 3:00 pm (11 years ago)

  Era prea dezvoltat sistemul de invatamant, adevarul este ca prostii sunt mai usor de condus

  Reply
 6. Alex Stan
  August 3, 2013 at 6:57 am (11 years ago)

  Nu mai zic nimic. La un moment dat, bugetul o sa ajunga pe minus :)). Am doar o curiozitate… Unde se vor duce acei 235,6 milioane de lei?

  Reply
 7. Bucur
  August 3, 2013 at 10:31 am (11 years ago)

  Exact unde trebuiesc facute investitiile acolo au taiat.Ce guvern ce oameni,o decizie proasta pentru noi toti si contracte cu dedicatie pentru ei din bani publici pentru ei…

  Reply

Lasa un comentariu