Apple pune accent pe educaţie

Postat la 18:27 | Scris de Daniela

După terminarea evenimentului CES 2012, Apple intenţionează să organizeze un eveniment în New York, cu tema: educaţia. Steve Jobs îşi dorea foarte mult să ofere manuale digitale pentru iPad.

Chiar ieri la seminarul de Etică în afaceri, prezentasem un studiu de caz despre o şcoală în care directoarea nu a dat exemplu de un comportament etic şi cu atât mai mult, lucrurile nu erau prea clare prin instituţie.
Alţi colegi au făcut despre Google, Facebook, Youtube (reţele de socializare) demersul lor în ziua de azi.

Venise vorba de cărţi. Şi un lucru este foarte clar. Nu există aceleaşi emoţii, trăiri, sentimente când ai o carte în mână şi o citeşti, faţă de cărţile electronice la care te uiţi pe un monitor şi care nu-ţi trezesc nici o amintire.

Nu ştiu câţi dintre elevi sau studenţi pot învăţa de pe un iPad sau calculator. Întotdeauna va fi ceva care îţi va distrage atenţia de la învăţat. Ba scrie Stropinela pe messenger că a bătut-o fiusu, ba primeşti un buzz dar de fapt nu era pentru tine şi multe altele care pur şi simplu îţi iau cheful de a mai citi.

Intenţia celor de la Apple e oarecum bună dar eu una nu sunt de acord şi nu aş putea niciodată să învăţ de pe o tabletă şi în plus de asta, nu mai există acelaşi sentiment de şcolar sau student fără un ghiozdan sau o mapă.

Share Button

1 Comentariu la Apple pune accent pe educaţie

  1. oJoDDDDDDDDDD
    January 13, 2012 at 7:39 pm (13 years ago)

    Lumea evolueaza, pana la urma nu o sa iti mai trebuiasca ghiozdan sau mapa.

    Reply

Lasa un comentariu