5 categorii de produse si servicii tranzactionate pe un site de anunturi

Postat la 19:55 | Scris de Daniela

anunturi gratuite

Dat fiind faptul ca o buna parte din activitatea comerciala s-a mutat in mediul online, apar noi forme prin care un utilizator poate tranzactiona produse sau servicii. Daca nu detineti un magazin online dar aveti de gand sa vindeti anumite produse noi sau second hand, o alternativa pot fi site-urile de anunturi online. Aici este locul in care se tranzactioneaza liber si in deplina siguranta mii de produse si servicii din mai multe categorii de activitate, cumparatorii fiind atat persoane fizice cat si firme.

Un studiu efectuat asupra segmentului de anunturi online ne edifica in ceea ce priveste principalele produse si servicii achizitionate sau vandute de utilizatori. Raportat la activitatea din exterior, am putea spune ca si in online se pastreaza aceleasi coordonate, nise precum auto-moto, imobiliare sau servicii ruland anual sume de milioane de euro.

Ce produse se vand foarte bine pe un site de anunturi?

In primul si in primul rand cele din categoria imobiliarelor, in ciuda crizei, romanii tranzactionand zilnic mii de case, apartamente, spatii de birouri sau alte imobile. Ne referim la vanzarile de apartamente sau locuinte in Bucuresti si alte orase mari din tara, insa nu putem neglija nici inchirierile, perioade din an cum este si aceasta generand cateva mii de contracte incheiate intre proprietari si chiriasi.

Din schema nu putea lipsi nici gama de produse auto si moto, romanii fiind in continuare atrasi de ideea schimbarii automobilului cu unul nou. In mare parte, masinile tranzactionate pe un site de anunturi auto sunt second hand insa veti remarca anumite autotursisme care sunt puse la vanzare chiar de distribuitor. De ce ar vinde un distribuitor masini pe un site de anunturi? Lucrurile stau cat se poate de simplu, site-urile de anunturi genereaza un trafic ridicat care este de cele mai multe ori nisat, sansele distribuitorului de a vinde masini folosind aceste platforme crescand radical.

Data fiind avalansa de produse electronice si electrocasnice vandute online, aproape ca nici nu ne mai mira faptul ca ele se vand si pe un site de anunturi. Pare greu de crezut insa aici este locul in care regasiti si telefoane, laptopuri, televizoare sau combine frigorifice noi, importate de firme sau persoane fizice si puse la vanzare la preturi mult mai scazute decat in magazine. Preturile scazute par a fi principala atractie pentru cumparatori insa nici varietatea nu este de neglijat, in cele mai dese cazuri regasind mult mai multe produse decat intr-un magazin de specialitate.

Afacerile au si ele o rubrica speciala pe un site de anunturi gratuite, domenii precum marketing, comert sau investitii fiind reprezentate in mare masura de firmele care doresc sa-si expuna produsele si serviciile. Regasim in mare parte servicii prestate de firmele din domeniu dar si cereri venite din partea unor utilizatori care doresc un raport calitate/pret cat mai bun.

Nu in ultimul rand, desi am lasat categoria pentru finele acestei insiruiri, nu puteam sa neglijam sectorul de locuri de munca, probabil cel mai des accesat de catre utilizatori. In vremuri vitrege din punct de vedere financiar, asa cum sunt cele din prezent, tot mai multi tineri sunt someri si incearca din rasputeri obtinerea unui loc de munca. Datorita usurintei prin care pot accesa zeci sau sute de oferte de locuri de munca din fata calculatorului, este mai mult decat evident ca prefera aceasta varianta si de cele mai multe ori ajung sa se felicite, angajatorii acordand o importanta majora anunturilor plasate pe un site de acest profil.

Share Button

2 Comentarii la 5 categorii de produse si servicii tranzactionate pe un site de anunturi

  1. piese auto
    October 9, 2013 at 6:34 pm (11 years ago)

    Intr-adevar , tranzactiile online sunt mult mai rentabile, avand in vedere , diferentele de preturi dintre orase. Nu o sa gasesti o masina dintr-un oras mic din provincie la un pret mare ca cel din capitala.

    Reply

Lasa un comentariu