4 greseli majore in procesul de curatenie

Postat la 17:16 | Scris de Daniela

Daca tot se apropie sarbatorile de iarna si o sa fiti pusi in postura de a realiza o curatenie generala in propriul camin, evitarea unor greseli tipice nu ar fi deloc de neglijat. Cu totii ne dorim o curatenie perfecta, casa noastra fiind sub atenta privire a oaspetilor care ne vor calca pragul cu ocazia sarbatorilor. Pentru a eficientiza procesul de curatenie si pentru a oferi locuintei noastre o stralucire desavarsita, trebuie sa evitam pe cat se poate cele mai comune greseli pe care chiar si o firma de curatenie le poate realiza.

1. Curatati cu atentie petele dificile

Sunt numeroase pete cu un grad de dificultate sporit in ceea ce priveste indepartarea lor, vinul, cafeaua sau siropul de visine fiind doar cateva exemple. Desi avem tendinta de a le curata in urma unor manevre mai aprige, specialistii in curatenie ne recomanda sa recurgem la calm si sa evitam pe cat se poate frecarea puternica a zonelor patate.

Indiferent ca este vorba despre covor sau haine, petele dificil de indepartat se curata in baza unor solutii de curatare profesionale. Puteti aplica o solutie de Vanish, cateva minute de actionare oferindu-va posibilitatea indepartarii petelor fara prea mare efort. De asemenea, folositi carpe dintr-un material moale si evitati ustensilele rigide, frecarea repetata putand conduce la deterioararea iremediabila a materialului.

2. Solutia pentru curatarea mobilei nu se aplica direct pe suprafata

Praful este unul dintre cei mai mari inamici ai unei gospodine. Desi am avea tentatia sa spunem ca, in perioada rece, praful nu se aseaza pe mobila in aceleasi cantitati, lucrurile sunt diametral opuse. Pentru a indeparta praful de pe mobila se foloseste un spray de curatare in profunzime, pulverizarea corecta a acestuia realizandu-se pe carpa de curatat si nu direct pe mobilier.

De ce sa aplici solutia pe carpa si nu pe mobilier? In primul rand datorita pierderilor inutile de substanta, aplicarea direct pe mobila conducand la un consum chiar si cu 30% mai mare. Mai mult de atat, o indepartare necorespunzatoare a solutiei de pe mobila va conduce la realizarea unui strat lipicios ce va fi destul de dificil de indepartat si va atrage bacteriile din camera ca un magnet. Sfatul uneia dintre cele mai cunoscute firme de curatenie Bucuresti ne indica folosirea unei carpe din microfibra, simpla pulverizare a unei solutii de indepartat praful conducand la rezultate foarte bune.

firma de curatenie

3. Evita substantele abrazive pentru curatarea chiuvetei si a cazilor

Indepartarea petelor dificile de pe o cada sau chiuveta poate lasa urmari nedorite daca se actioneaza gresit. Petele de sapun, rugina sau calcarul sunt destul de greu de indepartat, tocmai din acest motiv majoritatea dintre noi folosesc substante abrazive. Teoretic, practica este cat se poate de corecta, insa substantele abrazive vor lasa zgarieturi ce cu greu pot fi remediate.

Solutia oferita de firmele de curatenie, specialistii din acest domeniu, este folosirea unor spray-uri speciale, alaturi de cremele de curatare si igienizare oferindu-va rezultatele scontate. Lasati spray-ul si crema sa actioneze pret de cateva minute si curatati suprafata in baza unei carpe inmuiate in apa calduta, sapunul sau calcarul fiind indepartate in proportie de 100%.

4. Evita curatarea geamurilor in zilele insorite

Exista o regula in curatenie care ne spune ca nu este indicat sa curatam geamurile in zilele insorite. La fel de adevarat este faptul ca ar fi mai mult decat indicata curatarea geamurilor in perioadele in care temperatura ambientala este una medie iar sansele de precipitatii sunt reduse.

De ce sa nu curatam geamurile in zilele insorite? In primul rand datorita temperaturilor ridicate, primul efect fiind cel de uscare rapida a produselor de curatenie si aparitia unor urme inestetice. Alegeti pe cat se poate o zi innorata, spalarea ferestrelor realizandu-se in conditii optime pentru a va putea bucura de rezultate impecabile. Aplicati produsul de curatat pe o carpa din microfibra si indepartati petele acumulate de-a lungul timpului, o igienizare ulterioara fiind indicata mai ales pentru partea interioara a geamurilor.

Share Button

1 Comentariu la 4 greseli majore in procesul de curatenie

  1. Alina
    February 17, 2014 at 6:00 pm (11 years ago)

    Felicitari pentru acest articol foarte util. Daca ati sti ce multa lume isi distruge efectiv mobila folosind produsele nepotrivite de curatare. Si nu doar mobila, cat si bateriile de chiuveta sau tot felul de alte obiecte casnice…

    Reply

Lasa un comentariu