Trezitul de dimineaţă şi activitatea de peste zi

Postat la 13:01 | Scris de Daniela

Îmi place somnul la nebunie şi urăsc să mă trezesc devreme. Când am muncit, la 5 şi un sfer îmi dădea alarma telefonului deşteptarea. Primele zile, a fost enorm de greu. Cafeaua nu îşi făcea efectul de nici o culoare, mai ales că era dinaia naşpa de la aparat. Lucram într-un mediu închis. Faza e că nu aveam timp să mă plictisesc. Se lucra în linie, deci nu aveam voie să rămân în urmă, pentru că nu dădeam de muncă la cei de după mine şi în plus, dacă cei dinaintea mea erau mai harnici, riscam să mă încarc eu.

Dormi suficient
Cam 7-8 ore sunt necesare pentru odihnă.

Nu amâna alarma ceasului
Cred că e cea mai majoră greşeală. În primul rând, nu doar că rişti să nu ajungi la timp la muncă, dar pierzi din timpul tău, timp în care te spălai pe faţă, pe dinţi şi îţi făceai un sandwich.

(O paranteză: ţin minte o fază când eram la liceu şi de obicei, dimineaţa venea la mine o colegă să mergem împreună. Ceasul îmi sunase la 07:30, era iarnă, l-am oprit, am început să mă îmbrac şi deodată m-am trântit pe spate şi-am adormit. Am adormit cam 15 minute şi când m-am uitat la ceas şi am realizat că e târziu şi alteori la ora aia eram în clasă, mi-am luat ghiozdanul şi am tăiat-o.)

Şi cică ar trebui să ne trezim în fiecare zi (inclusiv în weekend) la aceeaşi oră ca să ne fie mai uşor. Acum, la naiba dacă şi în weekend nu poţi dormi până la ce oră vrei.

Încearcă să-ţi convingi profesorul să dai examenele de dimineaţă
Un studiu realizat de către nişte studenţi din America, arată că cei ce au de dat examene în zorii zilei, au note mult mai mari decât cei ce le preferă după-masa.
Se ştie că dimineaţa creierul este cel mai odihnic şi poate procesa informaţia mult mai bine. De multe ori la liceu, când ştiam că mă ascultă sau doream să răspund la o lecţie, mă trezeam mai înainte cu jumătate de oră şi repetam lecţia.

10 melodii recomandare pe care să te trezeşti
Am găsit aici nişte recomandări mişto. Pe mine spre exemplu mă trezeşte Duck Sauce – Barbra Streisand.

Micul dejun
Cel mai importantă masă din zi pentru a primi energia necesară de peste zi. Somnolenţa nu dispera doar de la o ceaşcă de cafea şi în plus, mâncarea stimulează puterea minţii.

bufnita, clock, somn

 

Share Button

3 Comentarii la Trezitul de dimineaţă şi activitatea de peste zi

 1. cotos
  June 20, 2013 at 2:29 pm (11 years ago)

  Eu ma trezesc fara ceas. De cinci ani de zile mereu la aceeasi ora, a intrat in ritm. Dorm suficient, 6-7 ore. Pentru un adult e chiar optim.

  Reply
 2. Personalizam bucataria
  June 20, 2013 at 9:09 pm (11 years ago)

  Achiesez la ultima parte a articolului – masa de dimineata este cea mai importanta si este de preferat sa nu sariti peste. De acord si cu faptul ca dimineata creierul proceseaza informatiile mult mai rapid – de aici si rezultatele mai bune. Din fericire (sau nu!) am depasit de mult faza cu examenele…

  Reply
 3. Joita Lucian
  June 21, 2013 at 9:21 am (11 years ago)

  Singura chestie pe care eu nu pot sa o fac este sa mananc dimineata si stiu ca este cea mai importanta masa..doar ca eu nu pot sa mananc exact cum ma trezesc…nu intra:(

  Reply

Lasa un comentariu