România sub secetă

Postat la 15:29 | Scris de Daniela

Nu mă mai miră că au început să se scumpească legumele şi fructele. Lipsa ploii s-a făcut simţită în România. Toată lumea cu care am vorbit, mi-au zis că nici nu au apucat să mănânce porumb fiert. Să nu mai zic că roşiile sunt negre pe partea cu care stau pe pământ, chiar dacă deasupra îţi vine să le pozezi.

Seriştii sunt fericiţi că vor avea mai multă vânzare. Mai nou, lumea a început să caute produse eco şi nu crescute şi îmbunătăţite cu tot felul de prafuri. Sincer aşa facem şi noi şi în plus, nu se compară gustul legumelor de la bunica din grădină cu cele din supermarketuri. Chiar dacă preţul diferă.
Nu se merită să munceşti în agricultură. Când văd preţurile la cartofi (1 leu kg) sau la ceapă 70-80 bani legătura, îmi vine să plâng de mila celor care le cresc şi se chinuie. Că de fapt e un chin, mai ales că la noi, nu mulţi au sistem de irigaţie în grădină. Cei fericiţi sunt cei care au pământ aproape de un râu. Îşi pot trage liniştiţi fără să plătească.

La prietena mea în grădină, există un astfel de sistem. Un motor care merge pe curent şi un furtun e treaba rezolvată. Doar că, toată vara, seara pe răcoare ieşi şi udă în grădină să fie recolta frumoasă.

Vă întreb: pentru ce atâta chin? Pentru 1 leu kg de cartofi şi 60 de bani legătura de ceapă?

Share Button

3 Comentarii la România sub secetă

 1. Claudiu
  July 25, 2012 at 7:07 pm (11 years ago)

  De ce neaparat langa rau ? Faci fantana unde vrei tu… bagi hidrofor si ai rezolvat problema.
  Cat despre preturi… nu stiu ce sa zic. Cel care cumpara crede ca-i scump, cel care vinde are impresia ca-i prea ieftin, si tot asa…

  Reply
 2. Bucur
  July 25, 2012 at 9:43 pm (11 years ago)

  dee, nea Nicu a facut canale de irigatii,dupa revolutie cine lea distrus?

  Reply
 3. deluxx76
  September 14, 2012 at 3:15 pm (11 years ago)

  Vorbim de sistem de irigatii?Cine credeti ca va mai face asa ceva?La noi toti sunt pentru interese proprii nici decum sa faca ceva bun

  Reply

Lasa un comentariu