Români în România vs români în străinătate

Postat la 14:20 | Scris de Daniela

Ma gândesc de multe ori de ce aici e ţara tuturor posibilitaţilor şi în altă parte nu? Că putem scuipa pe străzi, să ne facem că ne-a picat o hârtie din buzunar (aruncând-o intenţionat), să ţipăm şi urlăm pe străzi cât ne ţine glasu, să dam muzica la maxim în maşini (vai doamne cine sunt eu) şi multe alte nereguli care se fac în România.

De ce? Pentru că există legi şi nimănui nu-i pasă să le aplice? Dacă mergem în altă ţară, nu departe, un exemplu ar fi Ungaria căci acolo merg destul de mulţi români. Cum treci graniţa la unguri, deja vezi altă mentalitate, alt trai de viaţă. Străzi impecabile, curaţenie, verdeaţă în jur, totul pus la punct. Ei de ce pot şi noi nu? Că primesc amenzi şi îi ustură rău de tot? Pe noi ne doare-n cot, no rules, no cares.

Românii sunt mai civilizaţi în alte ţări decât în ţara lor. Şi poate unii din ei nici acolo. Deseori se observă pe unde calcă un român. Şi nu, nu vreau să ne fac de rahat în acest post, vreau doar să se observe difereţa dintre noi în ţara noastră şi noi în ţara altora.

Share Button

8 Comentarii la Români în România vs români în străinătate

 1. ojoDDDDD
  September 5, 2011 at 3:14 pm (12 years ago)

  Fiecare tara are taranul ei :)) La noi in tara putem face mai multe ca e tara noastra, dar daca ne ducem altundeva nu prea poti. Majoritatea au cei 7 ani de acasa si se gandesc ca macar sa nu se faca de cacao in alte tari. Mai sunt si exceptii :D

  Reply
 2. kuniva
  September 5, 2011 at 10:18 pm (12 years ago)

  “Statul în care nu-ţi este frică de legi şi reguli nu este stat”

  Reply
 3. Moldoveanca
  September 8, 2011 at 7:19 pm (12 years ago)

  Hm, eu nu prea am observat asta, sa stii! Eu respect regulile de bun simt si aici si acolo. La fel, taranii de care ma feresc sa ma stie ca-s romanca se poarta ca niste idioti si aici si acolo! Am auzit manea romaneasca pe strazile unui orasel obscur din Germania, deci se poate.

  Reply
 4. Daniela
  September 8, 2011 at 8:43 pm (12 years ago)

  @Moldoveanca: mai sunt si oameni cu bun simt, dar nu prea multi!

  Reply
 5. piticu
  September 10, 2011 at 11:38 pm (12 years ago)

  fiecare cu cel doare :))

  Reply
 6. StafidutZ
  September 12, 2011 at 4:28 pm (12 years ago)

  De ce nu este asa si la noi ? Pentru ca la noi se pune “amprenta” pe furaciune,mita..de aici pleaca tot.

  ( De ce fac romanii rau pe afara? Sa vb putin de Italia, eu sunt aici de 9 luni de zile, am toate actele, dar cand m-am dus sa ma angajez mi-a cerut nulla osta, cei de la primarie mi-au zis ca cei din uniune nu au nevoie, dupa ce m-am intors la centru de munca, s-au sucit, ca trebuie ei sa faca o ceree la politie, sa-mi dea un permis de munca, dar e prea devreme, trebuie sa am cel putin un an si ceva… si tot asa, amanari, minciuni. Eu am avut noroc ca am familia aici si am unde sa dorm si ce sa mananc, dar alti care nu au? cum sa traiasca? cum sa munceasca daca nu-i lasa?!)

  Oricum una peste alta nu cred ca din tara noastra o sa iasa vreodata ceva “frumos”, sunt prea multi idioti, cocalari….

  Reply
 7. Daniela
  September 12, 2011 at 5:44 pm (12 years ago)

  @StafidutZ: de cele mai multe ori strainii sunt pacaliti de romani si atunci li se pune pata. De aceea si ura lor fata de noi. Si atunci ei se comporta cu toti la fel, ca nu au de unde sti ca X-ulescu nu are nici o vina si etc, etc. :) It’s complicated, you know.

  Reply
 8. StafidutZ
  September 12, 2011 at 5:59 pm (12 years ago)

  yes i know…

  Reply

Lasa un comentariu