Ponturi: cum să eviţi aglomeraţia

Postat la 16:21 | Scris de Daniela

Nu există sărbătoare să nu se întâmple ambuscade pe drumurile din România. Mai ales pe DN1, cred că e cel mai circulat drum naţional din ţară, aşa că nu e de mirare de ce acolo se formează cozi kilometrice.

Iată câteva ponturi la care m-am gândit pentru a evita aglomeraţia:

1. Plecaţi cu noaptea în cap, sau nu mai târziu de 11-12. De la orele astea începe nebunia pentru că toate lumea vrea să ajungă acasă.
2. Plecaţi după-masa. Nu mai devreme de 5-6, poate chiar 7. Aproximativ până la aceste ore sunt încă cozi. Evident, acest lucru îl puteţi lua în calcul în cazul în care locuiţi relativ aproape de zona unde aţi petrecut.
3. Mai luaţi-vă o zi de concediu şi plecaţi a treia zi după sărbători. Singurii pe care îi veţi mai găsi pe munte, vor fi elevii/studenţii care încă sunt în vacanţă.
4. Folosiţi trenul. Atât la dus cât şi la întors. E mult mai comod şi întârzierile nu sunt foarte mari. Încercaţi să aveti legături directe sau să vă ghidaţi în aşa fel încât să nu poposiţi prea mult în gări în aşteptarea trenului care vă duce la destinaţie.

Dacă mai aveţi voi şi alte ponturi, le puteţi posta aici.

Share Button

4 Comentarii la Ponturi: cum să eviţi aglomeraţia

 1. SebiBu
  January 2, 2013 at 5:53 pm (11 years ago)

  Pur ;i simplu , treci prin ! Glumeam. :))

  Reply
 2. Yamasha
  January 3, 2013 at 10:18 am (11 years ago)

  hmm, eu mereu de sarbatori am facut pe invers, adica daca lumea se ducea acasa, eu plecam…si tot asa, in felul asta gaseam drumul liber sau cel putin…banda mea de mers.

  Reply
 3. Andrei
  January 3, 2013 at 2:50 pm (11 years ago)

  Eu am incercat variantele cu plecatu’ la diferite ore din zi si nu prea a functionat… decat cand am plecat la 12 noaptea :p

  Reply
 4. alex
  February 8, 2013 at 1:46 pm (11 years ago)

  mai exista o varianta. daca luni trebuie sa ajungi la serviciu, pleci luni direct spre serviciu, dar trebuie sa iei in calcul cat faca pana unde trebuie sa ajungi in conditii de trafic lejer si faptul in ziua respectiva vei fi cam obosit.

  Reply

Lasa un comentariu