Puţin despre liceu

Postat la 20:08 | Scris de Daniela

Nu am fost de acord niciodată ca elevii să fie ţinuţi cu forţa în şcoală dacă ei nu vor. Mai ales că doar 10 clase sunt obligatorii aşa că liceul e opţional. Da ok, e o instituţie de învăţământ, trebuie să fie anumite reguli. Din păcate, reguli proaste.

O dată avea oră deschisă la liceu. Înainte cu o zi, profa care o ajuta pe cea care avea ora deschisă, ne-a testat cunoştinţele câteva minute din oră. Am mai rămas 4-5 în clasă, restul au chiulit în sala de sport. Problema mea dintotdeauna a fost că prezenţa nu era răsplătită. De fapt, niciodată nu este de aceea elevii recurg la chiul în loc să aibă în gând că stau la şcoală pentru un punct în plus la un test pentru că au fost prezeţi sau o notă rezonabilă la materia la care se chiuleşte mai des.

Sunt in a VII-a si scoala imi tot da niste dureri mari de cap. A ajuns atat de stresanta, prin faptul ca avem teste zilnice si ore prea dificile ( cel putin asa mi se par mie ), incat as vrea pur si simplu sa mai scaipez from school…Plz, dati-mi niste sfaturi de a chiuli pentru ca situatia asta ma depaseste!!!

Toate şcolile să lase porţile deschise. Cine vrea stă, cine vrea pleacă. De ce să îi forţăm dacă ei nu vor? E viitorul lor, e viaţa lor. Şcoala se presupune a fi ceva de la care ai ce învăţa dar cu astfel de elevi, toate visele s-au năruit. Pe cei ce vor să înveţe să îi lăsăm, pe cei ce nu vor, să îi răsplătim pe masura. Nu e o noutate că un elev sau doi sau trei au rămas corigenţi sau repetenţi.

Metode de chiul:

1. maşina de pâine – sunt unele şcoli, cel puţin la mine în oraş, la care vine maşina de pâine de la o anumită brutărie din oraş. De obicei, în pauza mare se întâmplă acest lucru, adică la jumătatea orelor.
2. săritul pe geam – un fleac. Se sare pe geamurile şcolilor ca la balamuc.
3. mergem să îi cumpărăm ceva profei – şi duşi am fost.

Cu absenţele vă descurcaţi voi: motivări.

Share Button

7 Comentarii la Puţin despre liceu

 1. Taraboste
  October 18, 2012 at 7:37 am (12 years ago)

  Cred ca ai amestecat putin ideile …
  Daca vrei ca scoala sa fie optionala, ca tot sunt obligatorii doar 8 clase, atunci iei decizia asta pana la capat si renunti la ea. Altfel ce scoala e aia la care esti prezent doar cu numele? Normal ca la scadenta (aka BAC) se pica pe capete, daca asa gandesc elevii din ziua de azi.
  Cum adica sa fie rasplatiti pentru ca sunt prezenti … E prima data cand aud absurditatea asta si sper sa nu te-auda si Abramburica … sigur da o lege pe tema asta. Elevii si mai ales parintii nu inteleg ca nu ei fac o favoare fiind prezenti la ore ci statul le face un mare serviciu asigurand scolarizare 12 clase fara costuri.
  Este in interesul elevilor sa participe la ore, si da, chiar sa invete, daca vor sa faca un rahat in viata, ca altfel termina liceul, termina facultatea si ajung someri de lux, cu licenta.
  Daca asa gandesc elevii din ziua de astazi … este foarte trist si se jsutifica situatia dramatica in care a ajuns invatamantul romanesc ….

  Reply
 2. doiparinti
  October 18, 2012 at 9:45 am (12 years ago)

  Mai bine ai prezenta cateva metode de a trece BAC-ul …
  1) Prezenta la ore (nu ca obligatie ci constientizand importanta)
  2) Atentie la profesor nu la freza colegului sau picioarele colegei
  3) Invatarea lectiilor, etc, etc
  Ca sa ma limitez doar la trei …
  Si poate vor lua BAC-ul mai multi anul viitor.

  Reply
 3. Daniela
  October 18, 2012 at 12:51 pm (12 years ago)

  @Taraboste vrei sa le ofere tigari si alcool ca sa stea la scoala? Serios, sunt multi elevi care stau de la 8 la 14 fie ca sunt 10 fie ca sunt 2 in clasa. Atunci de ce sa nu primeasca o rasplata constand in nota?

  Reply
 4. Sarcasticu
  October 19, 2012 at 7:34 pm (12 years ago)

  @Daniela: Pentru că se face defavorizare pe faţă. Ceea ce nu este corect şi admis. Şi în plus, asta ar fi şi o tehnică destul de bună de marketing, dacă stăm să ne gândim mai bine.

  Oferim concursuri, premii, bani, ţigări, alcool şi femei doar ca să veniţi la şcoală. :))

  Totul constă de anturaj şi de familie până la urma urmei.

  Reply
 5. Daniela
  October 19, 2012 at 10:58 pm (12 years ago)

  @Sarcasticu nu stiu daca ar fi de acord Ministrul Invatamantului cu treaba asta. Cum la scoala se dau note, macar sa se dea pe merit.

  Reply
 6. Laurentiu
  October 19, 2012 at 11:44 pm (12 years ago)

  De ce sa le mai pese lor de scoala cand au ‘exemple’ la tv? De ce sa mai conteze scoala cand X-ulescu s-a descurcat si fara? :)

  Reply
 7. Telefoane Constanta
  June 10, 2014 at 1:34 pm (10 years ago)

  Prezenta la ore este rasplatita prin note mai mari, este logic- daca participi la ore automat inveti ceva si asta se reflecta in rezultate mai bune. Asa ar trebui sa funtioneze.

  Reply

Lasa un comentariu