De ce e Romania tara nimanui.

Postat la 19:33 | Scris de Daniela

Pai in primul rand pentru ca de 20 ani se distruge educatia. Si de asta suntem o tara plina de prosti cu diplome.

Cand am fost in Suedia, imi spunea un suedez: Voi romanii sunteti cei care stiu din toate dar in nimic nu sunteti foarte buni(experti). Adica cu alte cuvinte ne place sa credem ca stim de toate dar nu stim nimic bine. Suedezii de pilda, au o structura a educatiei care ii formeaza sa stie foarte foarte bine un domeniu si in restul domeniilor sa apeleze la cei ce stiu, sa nu se bage aiurea.

La prima vedere pare ca noi romanii suntem mai deschisi la minte, mai inteligenti la nivel personal, dar diferenta intre cum se fac lucrurile intre Romania si Suedia contrazice asta. Ne gasim scuze, dam vina pe conducatori si pe ceilalti romani dar nu pe noi.

Cat timp suntem tara care la nivel de populatie gandeste despre cel ce face orice ilegal din care scoate multi bani ceva gen: “bravo lui ca se descurca”, o sa ramanem o natie de prosti manipulati care daca au ocazia isi vand propriile mame pe pretul “corect”.

Pot sa dau 1001 exemple din Romania de lucruri anormale, legi nerespectate pe fata de mari corporatii, mafie la nivel inalt… dar astea le stiti si voi sau ar fi trebuit sa stiti.

O solutie radicala o sa o dau intr-un alt articol, nu ramane decat sa urmariti acest blog in viitor.

Si cam atat pentru moment cu incursiunea in social si realitatea de zi cu zi.

Share Button

8 Comentarii la De ce e Romania tara nimanui.

 1. AlexandruBratu
  May 1, 2012 at 11:16 pm (9 years ago)

  “o sa ramanem o natie de prosti manipulati” asta mi-a placut cel mai mult. Si .. da , iti dau dreptate.. si cred ca sunt mai multe de 1001 motive. Eu vad romania peste 20 ani.. tara distrusa de noi.. adica parasita ( ptr ca deh , toti romanii pleaca in afara ) .. si etc. Cred ca ai inteles ideea mea

  Reply
 2. Alina
  May 2, 2012 at 3:47 am (9 years ago)

  Ai dreptate la tot ce ai scris in aritcol. Chair sunt foarte multi care spun acea replica “bravo lui ca se descurca” despre oameni care scot bani ilegal.

  Reply
 3. Refu
  May 2, 2012 at 10:30 am (9 years ago)

  La noi în România mereu o să fie Banul la comandă, nimeni nu face nimic dacă nu îi iese ceva.

  Reply
 4. Yamasha
  May 2, 2012 at 5:46 pm (9 years ago)

  Nu se va schimba prea curand Romania…

  Reply
 5. Irina
  May 4, 2012 at 10:29 am (9 years ago)

  Nu cred ca se va schimba niciodata

  Reply
 6. Laurentiu
  May 9, 2012 at 7:15 pm (9 years ago)

  Chiar azi discutam cu 2-3 colegi despre acest aspect si-mi venea sa ii dau cap in cap cand le auzeam EXACT replicile enuntate de tine in articol!!!

  Reply
 7. tavi
  June 21, 2012 at 8:50 pm (9 years ago)

  romania e la mana evreilor cu marile marketuri , imagineazati ca romania inainte de razboi era granaru europei , cultura , universitati cu profesori adevarati , politicieni cu doctorate la paris , infine . eu cred ca ce se intampla acum e o razbunare a evreilor pt rascoala din 1907 , au luat romania si agricultura ei , adica romania ca in fond suntem tara agricola si acum , si au rupt si fragmentat mariile exploatatii agricole , le-au fragmentat in CAPuri ca mai apoi sa le fragmenteze in franturi de pamant * dupa 89 * , rezultatul ???? romanii si-au pierdut pamantul , la cadastrunu se mai munceste pe teren , nu este o evidenta , inainte erau institutiile de cadastru si organizarea teritoriului , acum e nimic , vai de capu nostru daca nu va treziti odata la reality ca suntem intr-un show continuu din 1945 incoace

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on De ce e Romania tara nimanui.

Lasa un comentariu