De ce nu mai particip la campanii

Postat la 0:21 | Scris de Daniela

Pe când mi-am deschis oficial blog-ul, nu prea ştiam care e treaba prin blogosferă şi am început să particip la orice fel de campanie. Şi prima la care am participat a fost Drumul Mingii, pe vremea când Chinezu îşi făcea campaniile pe blog şi nu pe site-ul noului proiect.

Nea Chinezu a fost ok (sa zicem), dar prea ocupat. Atâta de ocupat încât mi-a trimis un mail o dată… şi a uitat să mă ţină la curent în continuare cu ce trebuia să se întâmple. Ţin şi acum acel mail că poate vreodată o să am ocazia să îi reamintesc că gândurile lui visa-vi de bloggerii pe care el îi aprecia, cei care se implicau mult în campanii, ca şi mine pe vremea aceea, erau preferaţii lui. Într-un fel. Eh, treaba a fost că am cam strâmbat din nas uşor când am văzut că a trecut o lună, două, trei, doişpe şi chinezu nu mi-a mai scris nimic despre acel proiect.

A doua chestie care ma deranjat a fost că atunci când chinezu a postat un articol în legătură cu desemnarea câştigătorilor de către juriu, ideea era cum să facă mai bine să se hotărască la un câştigător, prin ce metode, eu postasem un comentariu în care ziceam că ar fi mişto dacă ar face desemnarea câştigătorului printr-o filmare video ca să vedem şi noi de ce articolul X e câştigător, ce a avut mai bun decât celelalte, câteva motive. În fine, am rămas doar cu comentariu că nu s-a pus nimic în practică. Şi cică cuiva ar trebui să-i pese de bloggerii mai mici. Bullshits! Trust me, trebuie să ne zbatem singuri să creştem. Nimănui nu-i pasă de noi.

Ultima problemă sau mai bine zis frustrare personală, ar fi aceea că tot la una din campaniile organizate de chinezu, câştigătorii desemnaţi au fost oameni din anturajul lui şi chiar unii ce s-au împrietenit recent cu el. Ce o fi zis: “Ăsta care a participat e prietenul meu? Da! Atunci hai să-i dăm şi lui un premiu.” M-a deranjat foarte tare, mai ales că la fiecare articol pentru fiecare campanie am pus suflet şi m-am chinuit mult.

Ştiu că de fel nu sunt norocoasă la premii în bani sau produse, dar totuşi, nici chiar aşa pe faţă mai ales că am şi propus un mod de a desemna câştigătorii pe o cale cât se poate de corectă. Să vadă şi ochii noştrii pe ce bază sunt alese articolele.
Am văzut că au mai apărut site-uri pentru campanii cu premii mişto dar tot nu mă atrage nimic din ceea ce se întâmplă acolo să particip. Îmi inspiră o mare neîncredere mai ales că a apărut aşa din senin. E vorba de blogawards sau ceva în genu.

Am participat la campanii cu următoarele articole: BCR, Boromir, iPhone 4S – Vodafone, Coriolan, Drumul Mingii, C-THRU TOUCH şi probabil că mai sunt, dar sincer spun că-mi pare rău că le-am făcut reclamă şi cineva a luat bani de pe urma asta şi că am contribuit din păcate la cifrele pe care le-a prezentat BlogalInitiative dea lungul timpului la conferinţe.

Share Button

10 Comentarii la De ce nu mai particip la campanii

 1. Taraboste
  November 12, 2012 at 10:51 am (11 years ago)

  Da, este destul de frustrant.
  Particip si eu la Blogal Initiative si am intrat in multe campanii, fara a reusi nici macar obtinerea unei mentiuni, ceva :)
  Frustrant este ca am citit cateva dintre articolele castigatoare la unele campanii si chiar mi s-au parut foarte slabe.
  Probabil ca este o nota de subiectivism si de-o parte si de alta, dar mai bine s-ar acorda premiile aleatoriu, prin tragere la sorti, dintre sa zicem, 10-20 articole selectionate de ei in prealabil.
  Ca nici sa scrii 3 cuvinte daor pentru a intra in tragerea la sorti nu mi se pare OK.

  Reply
 2. bucuros
  November 12, 2012 at 4:15 pm (11 years ago)

  sansele sa castigi ceva de la genul asta de campanii fie sunt foarte mici, fie inexistente. asa ca nu are nici un rost.

  Reply
 3. Cristi
  November 12, 2012 at 6:35 pm (11 years ago)

  Foarte putini fac ceva in speranta ca ajuta pe cei mai putin cunoscuti. E doar un pretext asta. Dar cu siguranta toti am face la fel

  Reply
 4. Cristi
  November 12, 2012 at 6:36 pm (11 years ago)

  Greu cu campaniile astea. Si eu mi-am luat teapa de multe ori si am renuntat sa mai particip fara a mi se oferi ceva de la bun inceput.

  Reply
 5. Havrince Daniel
  November 14, 2012 at 6:09 pm (11 years ago)

  Doar la super blog mi-am incercat norocul, in rest nu am sanse in fata prietenilor si cunostintelor.
  Blogatu face parte din blogawards din cate stiu :D

  Reply
 6. Ofertedeweekend
  November 14, 2012 at 8:45 pm (11 years ago)

  Sunt sanse mici sa castigi din campanii.Dar sunt sanse mari sa capeti foarte multa experienta.Experinta te caleste:)

  Reply
 7. amiralul
  November 15, 2012 at 9:06 am (11 years ago)

  pai … a fost recent campania cu iphone5… cred ca s-au strans 150 de articole… pai cine dumnezeului a stat sa le citeasca pe toate? au dat si ei premiul la cunoscuti :)) doar n-o sa dea telefon de 1000 de euro lu pula beata de care n-a auzit nimeni niciodata :))

  Reply
 8. Mircea M.
  November 15, 2012 at 9:25 pm (11 years ago)

  Evident ca nu pot fi premiati toti. Firmele mari sunt obisnuite sa obtina rezultate maxim cu cheltuieli mici.

  Reply
 9. Andrei
  November 17, 2012 at 5:18 pm (11 years ago)

  Eu am decis sa renunt cand am vazut cu ochii mei ce magarii se fac..ma rog, faca ce vor, putin imi mai pasa!

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on De ce nu mai particip la campanii

Lasa un comentariu