De ce e Romania tara din care romanii fug

Postat la 15:32 | Scris de

Pai in primul rand, pentru ca de 20 ani se distruge educatia. Si de asta suntem o tara plina de homo neanderthalensis cu CNP-uri. Unii isteti. Si atat.

Noua, romanilor, ne place sa credem ca stim de toate, dar nu stim nimic bine. La prima vedere, pare ca noi romanii suntem mai deschisi la minte, mai inteligenti la nivel personal, dar diferenta intre cum se fac lucrurile intre Romania si restul tarilor Europei contrazice asta. Ne gasim scuze, dam vina pe conducatori si pe ceilalti romani, dar nu pe noi.

Cat timp suntem tara care la nivel de populatie gandeste despre cel ce face orice ilegal din care scoate multi bani ceva gen: “bravo lui ca se descurca”, o sa ramanem o natie de prosti manipulati care, daca au ocazia, isi vand propriile mame pe pretul “corect”.

In al doilea rand, memoria romanilor se dovedeste activa doar pe termen foarte scurt. De fapt, avand in vedere ca s-au prezentat ceva mai putin de jumatate din romani la vot, probabil au venit la vot doar membrii partidelor politice, familiile lor si cunoscutii lor.  Toti ceilalti, suntem convinsi ca votul e inutil. Si stam acasa.

Cu democratia asta romaneasca s-a ajuns in punctul, daca te voteaza 2 romani din 10, sa fii majoritar. Manipularea a fost maxima. Pana la urma, daca privesti lucrurile obiectiv, nici nu prea aveau romanii ce vota, dar macar in alti ani a existat un echilibru intre masinile de fabricat voturi ale partidelor. Ultima data, doar masinaria de voturi ex-PCR-FSN-FDSN-PSD-USL a functionat de minune. Restul s-au impiedicat.

In al treilea rand, si cu asta ma opresc momentan, toti se fac in tara asta ca muncesc, incompetenta e ridicata la nivel de arta, cel ce poate face pe prostul are sansa de avea o viata fara griji. Seful nu-si simte postul amenintat si astfel se deschid noi posibilitati.

Exprimarea “a face pe prostul” nu-mi place. Prefer o explicatie un pic mai complexa, si anume, disimularea inteligentei si competentei fata de persoanele a caror gelozie, prin pozitia ocupata, iti pot provoca neplaceri. Exprimare interesanta, dar ne face numai rau la nivel national, am  imbracat in cuvinte frumoase ceva foarte toxic pentru Romania.

Pot sa  ajung la punctul 1001 cu treburile anormale din Romania, as mai aminti legile nerespectate pe fata de mari corporatii sau chiar de stat si mafia la nivel inalt. Probabil, toti stim ce-am scris in acest articol, scopul nu a fost sa va informez, ci sa va aduc aminte de problemele strigente ale acestei tari. Odata cu educatia, cu promovarea oamenilor de valoare in posturile de conducere(meritocratia), cu eficienta in munca, vor aparea si rezultatele, odata ce adolescentii de azi vor devenii adulti. Din pacate, deocamdata nu vad nimic promitator, dimpotriva.

Share Button

1 Comentariu la De ce e Romania tara din care romanii fug

  1. Coffee
    September 29, 2013 at 10:39 pm (11 years ago)

    Nu se vir schimba lucrurile in Romania prea usor. De exemplu gandeste-te la implicarea studentilor din anii ’90. Acum se rezuma tot la un futai si o iesire la club.

    Reply

Lasa un comentariu