ţânţarii şi căpuşele

Postat la 10:13 | Scris de Daniela

Se include la First World Problems. În unele oraşe a început dezinsecţia, ba din aer, ba de la sol.

Căpuşele sunt nasoale rău. Cu ceva timp în urmă, am fost cu familia şi o vecină care avea un căţel la relaxare şi-am rămas de pe o zi pe alta. Locul era plin de căpuşe. Luase şi câinele şi vecinămea. Au reuşit într-un final să o elimine.

ŢÂNŢARII! Cum ziceam mai sus, FIRST WORLD PROBLEMS! Sunt inimaginabili de nasoli. În urmă cu ceva ani, scăpam de ei pe jumătate datorită aparatelor cu pastile. Nu îşi prea făceau efectul, sincer. Acum de când cu aparatul şi sticluţa minune de la Raid, somnul e mult mai mişto. Nu miroase absolut deloc şi îşi merită toţi banii, chiar dacă o rezervă ajunge undeva la 17 lei. Folosită intens, cam o lună ajunge.

IMAG1026IMAG1025

Share Button

11 Comentarii la ţânţarii şi căpuşele

 1. Alin Nicorici
  May 8, 2013 at 1:34 pm (11 years ago)

  Deja ma gandesc doar la capuse, mai ales cum e la tara. Nu am avut niciodata probleme cu capusele, cu tantari… mai greu. Raid! Este solutia.

  Reply
 2. Alex Stan
  May 8, 2013 at 2:46 pm (11 years ago)

  Chiar ne-a recomandat profesoara de biologie o chestie (nu ii mai stiu numele, dar l-am scris pe caiet) care indeparteaza sau face sa cada capusele de pe tine daca este muscat de asta ceva.
  Si de tantari:| Nu mi se par prea eficiente tuburile si chestiile astea parfumate. Am vazut la americani, si am vazut si la noi in magazine, niste lampe (sau ceva de genul) cu lumina care atrag tanatarii, si cand se apropie de ele, se elecrocuteaza, pentru ca are un mic gardulet electric in jurul becului (valabil si in cazul celorlalte insecte zburatoare enervante). Asta ii si omoara, nu doar ii indeparteaza…

  Reply
 3. Nell
  May 8, 2013 at 3:58 pm (11 years ago)

  Anul asta nu m-am asezat pe iarba pana acu’ tot de frica lor.

  Reply
 4. ionika
  May 8, 2013 at 4:10 pm (11 years ago)

  Atentie, capusele se pot lua si de la cainii maidanezi.

  Reply
 5. Lucian
  May 8, 2013 at 8:36 pm (11 years ago)

  Eu am uitat de capuse :)), peste tot m-am aruncat in iarba, oricum prin zona mea nu prea sunt asa multe.

  Reply
 6. Gorby
  May 8, 2013 at 9:40 pm (11 years ago)

  Capusele sunt urate, tantarii nu sunt o problema pentru mine, pentru ca din nu stiu ce motiv, nu prea ma ating.

  Reply
 7. Yamasha
  May 9, 2013 at 10:19 am (11 years ago)

  la tara pisica avea o capusa, nu sunt ok deloc…

  Reply
 8. Andrei
  May 9, 2013 at 8:03 pm (11 years ago)

  Si eu recomand produsul, il am de asta vara si ii cumpar frecvent rezerve.

  Reply
 9. Bucur
  May 9, 2013 at 9:53 pm (11 years ago)

  mai usor cu asejatul pe iarba verde ca nu se stie ce e in ea…

  Reply
 10. Anca
  May 12, 2013 at 9:33 am (11 years ago)

  Cu capusele trebuie avuta grija mare, atat cand va asezati undeva cat si atunci cand incercati sa le scoateti. Cele mai multe persoane nu ajung la spital datorita faptului ca sunt “muscati” de capusa, ajung pentru ca ori le smulg si le ramane capul infipt in piele (lucru care va duce inevitabil la infectie) ori le strang astfel incat capusa isi varsa saliva cu toate cele.

  Eu am scris un mic ghid despre indepartarea unei capuse cu ajutorul fosforului de pe batul de chibrit care poate fi citit aici: http://stilfeminin.net/cum-scot-o-capusa . Este una dintre cele mai sigure metode de a indeparta capusele.

  Si inca o chestie. Orice capusa fie ca e la om sau animale trebuie indepartata CORECT in primele 12 ore pentru a reduce la maxim riscul transmiterii bacteriilor.

  Reply
 11. Bogdan
  May 15, 2013 at 5:27 pm (11 years ago)

  Se merita decat sa stai in chinuri sa fi muscat de toti tantarii si mai ales sa iei si boli de la ei. Mai bine te protejezi

  Reply

Lasa un comentariu