Cum să avem o viteză mai bună a calculatorului

Postat la 15:36 | Scris de Daniela

Când vrei sa cauţi ceva pe net, exact acum se impotmoleşte PC-ul: ba se blochează, ba ne trezim cu bluescreen şi multe altele care sunt de-a dreptul enervante.

Rulăm doar programele esenţiale

Când pornim calculatorul, încep să ruleze unele aplicaţii inutile care îngreunează atât memoria calculatorului cât şi munca noastră. Le putem rezolva uşor din Task Manager/Processes, inchizându-le.

Navigarea pe internet

Cred că nu există un site fără reclame şi multe idioţenii inutile, add-onuri, extensii spre exemplu care îngreunează viteza pc-ului. Eu folosesc doar Firefox şi IE: – click pe Tools > Add-ons sau Manage Add-ons și apoi urmează dezactivarea add-on-urilor care nu sunt necesare / folosite.

Scanurile efectuate de antivirus

Eu folosesc ESET şi sunt foarte mulţumită de el. Adevărul e că dacă încep scanarea, pc-ului nu mai rulează cu aceeaşi viteză şi sunt nevoită să reduc din programe sau să aştept.

Memoria RAM

Este un element importat într-un calculator. Acum câţiva ani buni aveam un pc simplu, fără prea mulţi rami, cu o placă de bază prostuţă dar ţinând cont că sunt la început mi-a fost de ajuns. Când am prins gustul jocurilor şi navigării pe internet am început să întreb pe unul pe altul de ce am nevoie pentru o viteză mult mai bună. Toată lumea îmi zicea de rami şi schimbarea plăcii de bază.

Share Button

5 Comentarii la Cum să avem o viteză mai bună a calculatorului

 1. Havrince Daniel
  November 4, 2011 at 4:04 pm (12 years ago)

  Si windows cu licenta cu update la zi plus curatarea periodica a registrilor.

  Reply
 2. Bucur
  November 5, 2011 at 2:55 pm (12 years ago)

  daca am avea toti licenta la windows oare am trai mai bine?

  Reply
 3. Havrince Daniel
  November 5, 2011 at 7:16 pm (12 years ago)

  Nu, dar nu pot face actualizarile multa vreme ca iti intra genuine. Eu nu avut licenta cat timp am folosit windows dar acum nu imi trebuie si am actualizarile la zi.

  Reply
 4. Yamasha
  November 6, 2011 at 12:15 pm (12 years ago)

  Corect, la faza cu antivirusul..nu prea am nevoie ca umblu doar pe site-uri sigure, si..cateodata sunt si pe linux.

  Reply
 5. Calivita
  November 11, 2011 at 2:08 pm (12 years ago)

  Eu am windows cu licenta si intr-adevar e mai bine. Cel putin eu asa observ. Inainte la jumate de an maixm trebuia sa reinstalez win, iar acum am deja un an jumate si e ok inca.

  Reply

Lasa un comentariu