Drive Safe: aplicaţii pentru maşină

Postat la 12:46 | Scris de Daniela

Manafu scrie un articol despre două aplicaţii care ar putea fi de ajutor în viaţa de zi cu zi, mai exact în maşină.

Este vorba despre Safety Sight, o aplicaţie care apreciază distanţa dintre maşini. Până la urmă, de ce ai avea nevoie de o astfel de aplicaţie? Treaba asta trebuia ştiută de când ai pus mâna pe volan şi piciorul pe pedală. În plus, mai consumă şi baterie, iar cum toată lumea ştie că majoritatea aplicaţiilor consumă destul de mult din baterie, o epuizează mai repede şi rişti să rămâi fără ea.
A doua problemă ar fi că ţi-ar putea atrage atenţia în mai multe feluri:
1. semnalul sonor care-l emite în caz că te aproprii de maşină
2. ţi-ai putea îndreptate privirea destul de des spre smartphone (simplu tic)

A doua aplicaţie este Rode Dogs care te “învaţă” cum să te dezveţi de trimisul mesajelor la volan. Similară cu problema de mai sus, o faci pe pielea ta. Nu-ţi poţi împărţi atenţia şi la drum şi la telefon. Cine vrea să vorbească cu tine, poate aştepta. Dacă arde, tragi frumos pe dreapta şi îţi continui conversaţia în mod normal.

Eu aş descărca aplicaţii pentru test în caz că sunt versiunea beta, dar nu le-aş cumpăra. Mi se par inutile şi nu aş vrea să devin dependentă de o aplicaţie pentru a conduce, a face mâncare, curaţenie, etc. Dintre toate aplicaţiile pentru maşină, cea mai bună mi se pare GPS, care deja e integrat în smartphone.

Share Button

2 Comentarii la Drive Safe: aplicaţii pentru maşină

 1. Mobila pentru copii
  September 24, 2012 at 5:38 pm (9 years ago)

  Nu consider ca sunt aplicatii care ar putea fii de folos…. Cel cu safety sight nu inteleg cu functioneaza…. lasi telefonul pe jos sub masina..Am intrat si pe siteul manafu credeam ca sunt poze acolo sa ma lamuresc cu aceasta aplicatie {senzorii de parcare sunt sfinti). Iar a doua Rode Dogs….de azi nu mai trimit mesaje cand conduc punct. Nu am nevoie de o aplicatie pentru asa ceva.

  Reply
 2. posete dama
  September 25, 2012 at 12:50 pm (9 years ago)

  sunt din ce in ce mai multe persoane care conduc iresponsabil, eu unul da, mai vorbesc la telefon cand e neaparat nevoie, in timp ce conduc. In rest, pastrez convorbirile pentru cand ajung la destinatie sau un loc de parcare.
  Pentru a 2-a aplicatie am vazut pe net ca o fetita de 11 ani a castigat un concurs… si un premiu in valoare de 20000 euro.
  Ideea este buna pentru cea de-a doua aplicatie, pentru prima nu prea sunt de acord, te poate distrage prea usor…
  Sa vorbesti la telefon in timp ce conduci e una… sa trimiti mesaje e moarte curata. Deci ar fi destul de buna a doua aplicatie pentru unii…

  Reply

Lasa un comentariu